Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Serpenyőben sült lepénykenyér recept

Serpenyőben sült lepénykenyér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 1 dkg élesztő
    • 1,5 dl víz
    • 1 kk só
    • 1,5 ek olaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt pici cukros vízben felfuttatom. Közepesen kemény tésztát dagasztok. Letakarom, kb. 30 percet kelesztem.

    Ezután 3 felé osztom a tésztát, gömbölyítem őket és újra letakarom, hagyom pihenni kb. 10 percet.

    Amíg pihen a tészta, felforrósítok egy serpenyőt. Az egyik tészta gombócot kinyújtom serpenyő méretűre (én 26 cm-es serpenyőbe sütöttem,nekünk jó így a vastagsága).

    A serpenyőbe lehet tenni kevés olajat. Beleterítem, kicsit össze is ugrik a tészta a forró hőtől.

    1-2 perc után hólyagok lesznek rajta, ekkor meg is lehet fordítani (ez idő alatt kinyújtom a következő tészta gombócot).

    Amint megfordítom megkenem tejföllel, teszek rá szalámit vagy kolbászt és megszórom reszelt sajttal, kb. 2-3 perc alatt megsül a másik oldala is.

    Összehajtom a megtöltött lepényeket, nem muszáj félbehajtani, mi szeretjük így. Frissen a legfinomabb.

    Haladós és nagyon finom. Bármivel meg lehet tölteni, kész rántottával, salátával, ízesített darált hússal, paradicsomszósszal, bármilyen kenceficével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá