Serpenyőben sült lepénykenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 dkg élesztő
- 1,5 dl víz
- 1 kk só
- 1,5 ek olaj
Elkészítése:
Az élesztőt pici cukros vízben felfuttatom. Közepesen kemény tésztát dagasztok. Letakarom, kb. 30 percet kelesztem.
Ezután 3 felé osztom a tésztát, gömbölyítem őket és újra letakarom, hagyom pihenni kb. 10 percet.
Amíg pihen a tészta, felforrósítok egy serpenyőt. Az egyik tészta gombócot kinyújtom serpenyő méretűre (én 26 cm-es serpenyőbe sütöttem,nekünk jó így a vastagsága).
A serpenyőbe lehet tenni kevés olajat. Beleterítem, kicsit össze is ugrik a tészta a forró hőtől.
1-2 perc után hólyagok lesznek rajta, ekkor meg is lehet fordítani (ez idő alatt kinyújtom a következő tészta gombócot).
Amint megfordítom megkenem tejföllel, teszek rá szalámit vagy kolbászt és megszórom reszelt sajttal, kb. 2-3 perc alatt megsül a másik oldala is.
Összehajtom a megtöltött lepényeket, nem muszáj félbehajtani, mi szeretjük így. Frissen a legfinomabb.
Haladós és nagyon finom. Bármivel meg lehet tölteni, kész rántottával, salátával, ízesített darált hússal, paradicsomszósszal, bármilyen kenceficével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »