Serpenyőben sült lepénykenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 dkg élesztő
- 1,5 dl víz
- 1 kk só
- 1,5 ek olaj
Elkészítése:
Az élesztőt pici cukros vízben felfuttatom. Közepesen kemény tésztát dagasztok. Letakarom, kb. 30 percet kelesztem.
Ezután 3 felé osztom a tésztát, gömbölyítem őket és újra letakarom, hagyom pihenni kb. 10 percet.
Amíg pihen a tészta, felforrósítok egy serpenyőt. Az egyik tészta gombócot kinyújtom serpenyő méretűre (én 26 cm-es serpenyőbe sütöttem,nekünk jó így a vastagsága).
A serpenyőbe lehet tenni kevés olajat. Beleterítem, kicsit össze is ugrik a tészta a forró hőtől.
1-2 perc után hólyagok lesznek rajta, ekkor meg is lehet fordítani (ez idő alatt kinyújtom a következő tészta gombócot).
Amint megfordítom megkenem tejföllel, teszek rá szalámit vagy kolbászt és megszórom reszelt sajttal, kb. 2-3 perc alatt megsül a másik oldala is.
Összehajtom a megtöltött lepényeket, nem muszáj félbehajtani, mi szeretjük így. Frissen a legfinomabb.
Haladós és nagyon finom. Bármivel meg lehet tölteni, kész rántottával, salátával, ízesített darált hússal, paradicsomszósszal, bármilyen kenceficével.