Serpenyőben sült lepénykenyér

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Serpenyőben sült lepénykenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 1,5 dl víz
  • 1 kk só
  • 1,5 ek olaj

Elkészítése:

Az élesztőt pici cukros vízben felfuttatom. Közepesen kemény tésztát dagasztok. Letakarom, kb. 30 percet kelesztem.

Ezután 3 felé osztom a tésztát, gömbölyítem őket és újra letakarom, hagyom pihenni kb. 10 percet.

Amíg pihen a tészta, felforrósítok egy serpenyőt. Az egyik tészta gombócot kinyújtom serpenyő méretűre (én 26 cm-es serpenyőbe sütöttem,nekünk jó így a vastagsága).

A serpenyőbe lehet tenni kevés olajat. Beleterítem, kicsit össze is ugrik a tészta a forró hőtől.

1-2 perc után hólyagok lesznek rajta, ekkor meg is lehet fordítani (ez idő alatt kinyújtom a következő tészta gombócot).

Amint megfordítom megkenem tejföllel, teszek rá szalámit vagy kolbászt és megszórom reszelt sajttal, kb. 2-3 perc alatt megsül a másik oldala is.

Összehajtom a megtöltött lepényeket, nem muszáj félbehajtani, mi szeretjük így. Frissen a legfinomabb.

Haladós és nagyon finom. Bármivel meg lehet tölteni, kész rántottával, salátával, ízesített darált hússal, paradicsomszósszal, bármilyen kenceficével.