Sajtos-kolbászos baguette recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 70 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 ek zsír
- 1 ek tejföl
- csipet só
- 1 dl tej
Töltelékhez:
- 20 dkg (ementáli) sajt
- 1 szál füstöltkolbász
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
- lenmag
- pirított napraforgómag
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejfölt, a zsírt, az élesztőt és a tejet kis adagokban hozzáöntve közepesen puha kelt tésztát készítünk, dagasztjuk.
Letakarva 45 percet pihentetjük/kelesztjük.
Ezalatt a kolbász bőrét leszedjük és srégen felszeleteljük. A sajtot ha egyben van, szeletekre vágjuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagra kisodorjuk és 20*10cm-es téglalapokra vágjuk.
A tésztákra alul kolbászt és arra sajtot sorakoztatunk, a széleit megkenjük felvert tojással és összehajtjuk, majd az ujjunkkal kissé meglapítjuk a peremeit.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A bucikat sütőpapírral bélelt nagy méretű lemezre tesszük, a tetejét megkenjük tojással és díszítésként megszórjuk a magokkal.
A sütési idő 35-38 perc, ezalatt szép aranybarnára megsülnek.
Ízlés szerint mustárral, ketchuppel, majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »