Sajtos-kolbászos baguette recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 70 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 ek zsír
- 1 ek tejföl
- csipet só
- 1 dl tej
Töltelékhez:
- 20 dkg (ementáli) sajt
- 1 szál füstöltkolbász
Tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
- lenmag
- pirított napraforgómag
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejfölt, a zsírt, az élesztőt és a tejet kis adagokban hozzáöntve közepesen puha kelt tésztát készítünk, dagasztjuk.
Letakarva 45 percet pihentetjük/kelesztjük.
Ezalatt a kolbász bőrét leszedjük és srégen felszeleteljük. A sajtot ha egyben van, szeletekre vágjuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagra kisodorjuk és 20*10cm-es téglalapokra vágjuk.
A tésztákra alul kolbászt és arra sajtot sorakoztatunk, a széleit megkenjük felvert tojással és összehajtjuk, majd az ujjunkkal kissé meglapítjuk a peremeit.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A bucikat sütőpapírral bélelt nagy méretű lemezre tesszük, a tetejét megkenjük tojással és díszítésként megszórjuk a magokkal.
A sütési idő 35-38 perc, ezalatt szép aranybarnára megsülnek.
Ízlés szerint mustárral, ketchuppel, majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!