Sajtos kifli recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta összes hozzávalóját a dagasztógép üstjébe vagy egy nagyobb edénybe mérjük és összeállítjuk a tésztát, majd kb 10-15 percig dagasztjuk.
A tésztát letakarva hagyjuk duplájára kelni.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk. A részeket egyenként gömbbé formázzuk és letakarva újabb 10 percig kelesztjük.
A tésztákat egyenként oválisra, kb 20 cm hússzúra nyújtjuk, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. A végeit összecsípjük és kissé elkeskenyítjük.
A kész stanglikat bagett sütőformára vagy tepsire sorakoztatjuk, köztük helyet hagyva. Letakarva újra kelesztjük kb 30 percig.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra alsó-felső sütéssel. A maradék tojásfehérjével lekenjük a stanglikat és megszórjuk sajttal. Betoljuk a sütőbe, majd 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »