Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos kifli recept

Sajtos kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 kg finomliszt
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 2 tk só
    • 5,5 dl tej
    • 2 cs szárított élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg olvasztott margarin

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 7-8 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tészta összes hozzávalóját a dagasztógép üstjébe vagy egy nagyobb edénybe mérjük és összeállítjuk a tésztát, majd kb 10-15 percig dagasztjuk.

    A tésztát letakarva hagyjuk duplájára kelni.

    A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk. A részeket egyenként gömbbé formázzuk és letakarva újabb 10 percig kelesztjük.

    A tésztákat egyenként oválisra, kb 20 cm hússzúra nyújtjuk, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. A végeit összecsípjük és kissé elkeskenyítjük.

    A kész stanglikat bagett sütőformára vagy tepsire sorakoztatjuk, köztük helyet hagyva. Letakarva újra kelesztjük kb 30 percig.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra alsó-felső sütéssel. A maradék tojásfehérjével lekenjük a stanglikat és megszórjuk sajttal. Betoljuk a sütőbe, majd 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá