Sajtos kifli recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta összes hozzávalóját a dagasztógép üstjébe vagy egy nagyobb edénybe mérjük és összeállítjuk a tésztát, majd kb 10-15 percig dagasztjuk.
A tésztát letakarva hagyjuk duplájára kelni.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk. A részeket egyenként gömbbé formázzuk és letakarva újabb 10 percig kelesztjük.
A tésztákat egyenként oválisra, kb 20 cm hússzúra nyújtjuk, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. A végeit összecsípjük és kissé elkeskenyítjük.
A kész stanglikat bagett sütőformára vagy tepsire sorakoztatjuk, köztük helyet hagyva. Letakarva újra kelesztjük kb 30 percig.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra alsó-felső sütéssel. A maradék tojásfehérjével lekenjük a stanglikat és megszórjuk sajttal. Betoljuk a sütőbe, majd 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »