Sajtos kifli recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta összes hozzávalóját a dagasztógép üstjébe vagy egy nagyobb edénybe mérjük és összeállítjuk a tésztát, majd kb 10-15 percig dagasztjuk.
A tésztát letakarva hagyjuk duplájára kelni.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk. A részeket egyenként gömbbé formázzuk és letakarva újabb 10 percig kelesztjük.
A tésztákat egyenként oválisra, kb 20 cm hússzúra nyújtjuk, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. A végeit összecsípjük és kissé elkeskenyítjük.
A kész stanglikat bagett sütőformára vagy tepsire sorakoztatjuk, köztük helyet hagyva. Letakarva újra kelesztjük kb 30 percig.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra alsó-felső sütéssel. A maradék tojásfehérjével lekenjük a stanglikat és megszórjuk sajttal. Betoljuk a sütőbe, majd 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »