Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos csigák recept

Sajtos csigák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 2 kk só
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 2 dl tej
    • 1 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg margarin

    Töltelékhez:

    • 2 nagy ek krémes tejföl
    • 15 dkg reszelt sajt

    Tetejére:

    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek krémes tejföl

    Elkészítése:

    Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tojást, a felfutott élesztőt, a margarint és alaposan kidagasztjuk.

    Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra és kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.

    Lekenjük tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal.

    A szélesebbik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük. Egy éles késsel kb. 2 cm vastag csigákat vágunk le.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Letakarva addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik.

    A megkelt csigákat lekenjük 1 egész tojás és 1 evőkanál tejföl keverékével. 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá