Rózsafánk recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1,5 dl tejföl
- 5 dkg hideg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 kávéskanál sütőpor
- 1 ek porcukor
- csipet só
- esetleg rumaroma (ízlés szerint, de el is maradhat)
Sütéshez:
- étolaj
Tetejére:
- sárgabarack lekvár
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
Nekem ebből az adagból 14 db fánkom lett.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a tészta többi hozzávalóját és jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Folpackba becsomagoljuk és kb 15 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
Lisztezett, sík felületen kb 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát és három különböző nagyságú, kerek szaggatóval kiszúrjuk.
A kiszaggatott korongok széleit egy ollóval becsipkedjük.
Összeállítás: legalul a legnagyobb korong van, majd rátesszük a középméretű korongot és végül a legkisebbet. Mielőtt egymásra raknánk a korongokat, a korongok közepét kenjük le vízzel (én a vizes ujjammal kentem le), így sütés közben nem esik szét. Mikor már egymáson van a három különböző nagyságú korong a közepébe az ujjunkkal nyomjunk egy mélyedést (ide kerül, majd sütés után a lekvár).
Bő, forró étolajban mind két oldalát szép, világos barnára sütjük.
Ha kihűlt megszórjuk a tetejét porcukorral és a mélyedésbe lekvárt teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









