Rózsafánk recept
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 1,5 dl tejföl
- 1 ek porcukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 5 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csipet só
Tálaláshoz:
- baracklekvár
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral, a csipet sóval, a fahéjjal és a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját és a puha vajat.
Alaposan összegyúrjuk a tésztát, és 15 percre hideg helyre tesszük.
Lisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 3 különböző méretű szaggatóval kiszúrjuk. Az így kapott korongok széleit egy ollóval bevagdossuk.
A korongokat egymásra rakjuk (a legnagyobb van alul) úgy, hogy a közepét vízzel lekenjük, és az ujjunkkal jól benyomjuk, hogy ne essen szét sütés közben.
Forró olajba tesszük először a tetejével lefelé fordítva, majd ha megsült, átfordítjuk, és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









