Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis-túrós kalácskák recept

Ribizlis-túrós kalácskák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1 csapott kk só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3 dl tej
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg margarin

    Töltelékhez:

    • 25 dkg túró
    • 2 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5-6 fürt ribizli

    Lekenéshez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 evőkanál cukorral. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szoba hőmérsékletű margarint és a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk.

    Meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Enyhén lisztezett felületen 1cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

    A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk, úgy, hogy a tészta ne szakadjon át. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A karimákat lekenjük tojás sárgájával.

    A töltelékhez a túrót egy tálban alaposan összetörjük, beletesszük a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a citrom reszelt héját. Minden kalácska mélyedésébe teszünk 1 púpos tk tölteléket. A tepsiben hagyjuk még 30 percet kelni.

    A ribizliket leszemezzük, megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és a túrós töltelékbe nyomkodunk pár szemet. Előmelegített sütőben 23 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    19 db kalácska lett ebből az adag tésztából.
    Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk teljesen felolvadni és lecsöpögni, hogy ne ázzon el a töltelék.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá