Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökös-túrós rétes recept

Tökös-túrós rétes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 3 doboz 140 gr-os kefir
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 dkg liszt
    • 1 tk só

    A kenéshez:

    • 25 dkg liszt
    • 2,5 dl olaj

    A rudak lekenéséhez:

    • olaj

    A töltelékhez:

    • 1/2 kg túró
    • 1 kg főzőtök gyalulva,levétől kifacsarva
    • ízlés szerint cukor
    • 3 dl tejföl

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból,a kefireket,tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és annyi lisztet adunk hozzá,hogy rétestészta állagú legyen.
    Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.
    Olajból,lisztből zsemleszínű rántást készítünk(nem folyósat) 2,5 dl étolaj ,25 dkg liszt,kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük (ettől lesz majd leveles a rétesünk). Felcsavarjuk,mint a bejglit és 6 részre osztjuk. Mindegyiket egyenként kinyújtjuk,olajjal lekenjük és a kívánt töltelékkel megtöltjük,feltekerjük,tepsibe helyezzük és mindegyik rudat olajjal lekenjük és sütjük. Amikor szép piros,akkor kész. Kivesszük a sütőből,kicsit megszórjuk porcukorral,konyharuhával letakarjuk,kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá