Tiroli rétesek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- zsír
A meggyes töltelékhez:
- 40 dkg magozott meggy
- 10 dkg cukor
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg zsemlemorzsa
- őrölt fahéj
A túrós töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 5 dkg mazsola
- 1 citrom
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 vaníliás cukor
- 1 ek. búzadara
A rétes rudak lekenéséhez:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba becsomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát.
Másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell.
Ezután elkészítjük a tölteléket: a meggyet összeforgatjuk a darált dióval, zsemlemorzsával, cukorral és kevés őrölt fahéjjal. A túrót tejföllel, búzadarával, tojássárgájával, reszelt citromhéjjal, cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük.
A tésztákat kisodorjuk, majd a töltelékekkel megtöltjük, majd lazán felcsavarjuk. Mindkét kisodrott tésztából 3-3 csíkot vágtam, amit a feltekert tészta tetejére tettem.
Felvert tojással a rudakat lekenjük és előmelegített sütőben (180 fokon) kb 25-30 percig sütjük (amíg aranybarna nem lesz).