Tiroli rétesek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- zsír
A meggyes töltelékhez:
- 40 dkg magozott meggy
- 10 dkg cukor
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg zsemlemorzsa
- őrölt fahéj
A túrós töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 5 dkg mazsola
- 1 citrom
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 vaníliás cukor
- 1 ek. búzadara
A rétes rudak lekenéséhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba becsomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát.
Másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell.
Ezután elkészítjük a tölteléket: a meggyet összeforgatjuk a darált dióval, zsemlemorzsával, cukorral és kevés őrölt fahéjjal. A túrót tejföllel, búzadarával, tojássárgájával, reszelt citromhéjjal, cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük.
A tésztákat kisodorjuk, majd a töltelékekkel megtöltjük, majd lazán felcsavarjuk. Mindkét kisodrott tésztából 3-3 csíkot vágtam, amit a feltekert tészta tetejére tettem.
Felvert tojással a rudakat lekenjük és előmelegített sütőben (180 fokon) kb 25-30 percig sütjük (amíg aranybarna nem lesz).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »