Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiroli mákos rétes recept

Tiroli mákos rétes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 2 evőkanál tejföl
    • 1 evőkanál almaecet
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • 15 dkg darált mák
    • 1 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 1 evőkanál baracklekvár
    • 1 evőkanál vanília aroma
    • 1 db citrom reszelt héj

    Elkészítése:
    Szitáljuk át a lisztet és egy csipet sót, és dolgozzuk össze a vajjal, a tejföllel, valamint az ecettel. Tegyük a tésztát hűtőbe egy órára.
    Addig melegítsük fel a tejet cukorral, majd adjuk hozzá a mákot, a citrom reszelt héját, és a baracklekvárt. Főzzük pár percig, amíg besűrősödik, majd vegyük le a tűzről.
    A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, kenjük meg a töltelékkel, és szorosan tekerjük fel. Kenjük meg felvert tojással. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük és süssük meg 180 fokon, szép pirosra. Másnap sem szárad ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá