Tiroli mákos rétes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 15 dkg darált mák
  • 1 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 db citrom reszelt héj

Elkészítése:
Szitáljuk át a lisztet és egy csipet sót, és dolgozzuk össze a vajjal, a tejföllel, valamint az ecettel. Tegyük a tésztát hűtőbe egy órára.
Addig melegítsük fel a tejet cukorral, majd adjuk hozzá a mákot, a citrom reszelt héját, és a baracklekvárt. Főzzük pár percig, amíg besűrősödik, majd vegyük le a tűzről.
A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, kenjük meg a töltelékkel, és szorosan tekerjük fel. Kenjük meg felvert tojással. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük és süssük meg 180 fokon, szép pirosra. Másnap sem szárad ki.