Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás rétes recept

Szilvás rétes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg élesztő
    • 6 dl tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg margarin
    • csipet só
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 kis pohár tejföl

    Töltelékhez:

    • 1 kg szilva
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 kk fahéj

    Elkészítése:
    Elsőként 1 dl langyos tejbe 1 tk cukrot teszünk és felfuttatjuk az élesztőt. Lisztet egy tálba tesszük egy csipet sóval. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Tojássárgáját felverjük, majd beleöntjük a lisztbe. Megmaradt tejet hozzáöntjük és jól kidagasztjuk.Majd közben a margarint felolvasztjuk. A tésztához öntjük és még 15 percig dagasztjuk. Mikor elválik a tál aljától kiborítjuk a lisztezett deszkára. Ezután 2 cipót formázok belőle. Langyos helyen jól megkelesztjük. Az asztalon kiterített ruhára rétesformára kinyújtjuk. Tejföllel meghintjük, töltelékkel megszórjuk. Két oldalát feltekerjük. A tepsibe tesszük. Mikor teljesen megkelt, a tepsibe a tetejét tojással megkenjük. Végül közepes lángon sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá