Szilvás rétes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Szilvás rétes

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg élesztő
  • 6 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • csipet só
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 kis pohár tejföl

Töltelékhez:

  • 1 kg szilva
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kk fahéj

Elkészítése:
Elsőként 1 dl langyos tejbe 1 tk cukrot teszünk és felfuttatjuk az élesztőt. Lisztet egy tálba tesszük egy csipet sóval. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Tojássárgáját felverjük, majd beleöntjük a lisztbe. Megmaradt tejet hozzáöntjük és jól kidagasztjuk.Majd közben a margarint felolvasztjuk. A tésztához öntjük és még 15 percig dagasztjuk. Mikor elválik a tál aljától kiborítjuk a lisztezett deszkára. Ezután 2 cipót formázok belőle. Langyos helyen jól megkelesztjük. Az asztalon kiterített ruhára rétesformára kinyújtjuk. Tejföllel meghintjük, töltelékkel megszórjuk. Két oldalát feltekerjük. A tepsibe tesszük. Mikor teljesen megkelt, a tepsibe a tetejét tojással megkenjük. Végül közepes lángon sütjük.