Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-sajtos-hagymás rétes recept

Sonkás-sajtos-hagymás rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag réteslap (6 darab)
    • olaj
    • 2 kisebb fej hagyma
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • szerecsendió
    • 20 dkg sonka

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • szezámmag

    Elkészítése:
    A hagymát apróra vágjuk. A réteslapokat egymásra tesszük, közben egy ecsettel minden réteget (a tetejét is) megkenünk olajjal. A reszelt sajtot elkeverjük a felvert tojásokkal, majd sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval fűszerezzük.

    A sonkaszeleteket a réteslapra tesszük úgy, hogy a szélén körben 3-3 centis sáv üresen maradjon. Elosztjuk rajta a hagymát, és rákenjük a sajtos masszát.

    A hosszabb oldalánál feltekerjük, a végeket behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék a sütéskor. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30-35 percig sütjük. Kicsit ferdén kb 2 centis szeleteket vágunk. Jó étvágyat!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá