Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ostoros rétes recept

Ostoros rétes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg élesztő
    • 2 dl langyos tej
    • 4 evőkanál cukor
    • 60 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál olaj
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 4 evőkanál kakaópor
    • kevéske őrölt fahéj
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:
    Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatom.A lisztet a tojással, az olajjal,a sóval és a kovásszal összegyúrom. 6 cipóba osztva letakarva kelesztem.Amíg a tészta kel,kikenem a sütőformákat: őzgerincformát, püspökkenyérformát vagy tepsit. Elkészítem a tölteléket:A margarint a porcukorral a kakaóporral a fahéjjal és a vaníliáscukorral kikeverem. A magkelt cipókat egyesével kinyújtom kb. 3mm vastagra és a sütőforma hosszúságúra. Megkenem a krémmel és feltekerem,mint a csigát.Ezeket a tekercseket hármasával összefonom. A tetejét tojással megkenem. Még kis ideig tovább kelesztem,majd előmelegített sütőben kb.180 fokon 20-30 percig sütöm.Porcukorral meghintve szeletelve tálalom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá