Ostoros rétes recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 5 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
- 4 evőkanál cukor
- 60 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál olaj
- csipet só
A töltelékhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál kakaópor
- kevéske őrölt fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatom.A lisztet a tojással, az olajjal,a sóval és a kovásszal összegyúrom. 6 cipóba osztva letakarva kelesztem.Amíg a tészta kel,kikenem a sütőformákat: őzgerincformát, püspökkenyérformát vagy tepsit. Elkészítem a tölteléket:A margarint a porcukorral a kakaóporral a fahéjjal és a vaníliáscukorral kikeverem. A magkelt cipókat egyesével kinyújtom kb. 3mm vastagra és a sütőforma hosszúságúra. Megkenem a krémmel és feltekerem,mint a csigát.Ezeket a tekercseket hármasával összefonom. A tetejét tojással megkenem. Még kis ideig tovább kelesztem,majd előmelegített sütőben kb.180 fokon 20-30 percig sütöm.Porcukorral meghintve szeletelve tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.