Hozzávalók:
A töltelékhez:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatom.A lisztet a tojással, az olajjal,a sóval és a kovásszal összegyúrom. 6 cipóba osztva letakarva kelesztem.Amíg a tészta kel,kikenem a sütőformákat: őzgerincformát, püspökkenyérformát vagy tepsit. Elkészítem a tölteléket:A margarint a porcukorral a kakaóporral a fahéjjal és a vaníliáscukorral kikeverem. A magkelt cipókat egyesével kinyújtom kb. 3mm vastagra és a sütőforma hosszúságúra. Megkenem a krémmel és feltekerem,mint a csigát.Ezeket a tekercseket hármasával összefonom. A tetejét tojással megkenem. Még kis ideig tovább kelesztem,majd előmelegített sütőben kb.180 fokon 20-30 percig sütöm.Porcukorral meghintve szeletelve tálalom.