Ostoros rétes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Ostoros rétes

Hozzávalók:

  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 60 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • kevéske őrölt fahéj
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatom.A lisztet a tojással, az olajjal,a sóval és a kovásszal összegyúrom. 6 cipóba osztva letakarva kelesztem.Amíg a tészta kel,kikenem a sütőformákat: őzgerincformát, püspökkenyérformát vagy tepsit. Elkészítem a tölteléket:A margarint a porcukorral a kakaóporral a fahéjjal és a vaníliáscukorral kikeverem. A magkelt cipókat egyesével kinyújtom kb. 3mm vastagra és a sütőforma hosszúságúra. Megkenem a krémmel és feltekerem,mint a csigát.Ezeket a tekercseket hármasával összefonom. A tetejét tojással megkenem. Még kis ideig tovább kelesztem,majd előmelegített sütőben kb.180 fokon 20-30 percig sütöm.Porcukorral meghintve szeletelve tálalom.