Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Leveles almás rétes recept

Leveles almás rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag (50 dkg) vajas leveles tészta
    • 5 alma
    • 5 ek kristálycukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 0,5 citrom leve leve
    • 3 ek búzadara
    • 1 tk mazsola
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az almákat megmossuk, hámozzuk, kicsumázzuk és durvára reszeljük.
    Egy edénybe téve felforraljuk a cukorral, a fahéjjal, a mazsolával és a citrommal, majd 4-5 perc főzés után félretesszük hűlni, és belekeverünk 1 evőkanál búzadarát.

    A leveles tésztát kb. 2 mm vastagra kinyújtjuk hosszúkás téglalap formára, és középen keresztben kettévágjuk.

    A széleit megkenjük a felvert tojással, a közepén keskeny csíkban végigszórunk fél evőkanál búzadarát.
    Miután az alma kihűlt, a felét végighalmozzuk a grízcsíkon, kanállal elsimítjuk, a tetejére ismét rászórunk fél evőkanál grízt, és jobbról-balról ráhajtjuk a tészta széleit.
    2 db rétest készítünk.

    Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, és éles kés hegyével lazán, könnyedén picit berácsozzuk, így díszítjük.

    Megkenjük tojással, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-18 perc alatt középbarna színűre sütjük.

    Még forrón porcukorral szórjuk.

    A leveles almás rétes kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 208 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 26 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá