Hozzávalók:
Elkészítése:
Az almákat megmossuk, hámozzuk, kicsumázzuk és durvára reszeljük.
Egy edénybe téve felforraljuk a cukorral, a fahéjjal, a mazsolával és a citrommal, majd 4-5 perc főzés után félretesszük hűlni, és belekeverünk 1 evőkanál búzadarát.
A leveles tésztát kb. 2 mm vastagra kinyújtjuk hosszúkás téglalap formára, és középen keresztben kettévágjuk.
A széleit megkenjük a felvert tojással, a közepén keskeny csíkban végigszórunk fél evőkanál búzadarát.
Miután az alma kihűlt, a felét végighalmozzuk a grízcsíkon, kanállal elsimítjuk, a tetejére ismét rászórunk fél evőkanál grízt, és jobbról-balról ráhajtjuk a tészta széleit.
2 db rétest készítünk.
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, és éles kés hegyével lazán, könnyedén picit berácsozzuk, így díszítjük.
Megkenjük tojással, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-18 perc alatt középbarna színűre sütjük.
Még forrón porcukorral szórjuk.