Kelt rétes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek kefir
- 1,5 dl tej
- 1 mk só
Túrós töltelékhez
- 25 dkg túró
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- cukor ízlés szerint
- reszelt citromhéj
- mazsola
Mákos töltelékhez:
- 10 dkg darált mák
- ízlés szerint cukor
- reszelt citromhéj
- magozott meggy
Cseresznyés töltelékhez:
- 1 üveg magozott cseresznye
Rudak lekenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje+ 2-3 ek tej
A puhító kenéshez:
- 1 dl vaníliás tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok. Aki dagasztógépben végzi a dagasztást,az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet.
Az élesztőt egy mk cukorral összekevert langyos tejben felfuttattam, majd a többi hozzávalóval együtt dagasztottam addig,míg jó fényes nem lett a tészta. 1 órát kelesztettem, majd 3 cipóra osztottam.
Tepsi nagyságúra nyújtottam, rátettem a tölteléket, majd feltekertem. Tepsibe helyeztem, amit sütőpapírral béleltem.
A rudak mentét olvasztott margarinnal meglocsoltam és még jó fél órát pihentettem.
Ezután lekentem a rudakat tojásfehérje és tej keverékével és 200 fokos sütőben sütöttem.
Kb 20 perc után fóliát tettem a tetejére,mert gyorsan sült, rá 10 perc múlva vaníliás tejjel megöntöztem és 5 perc múlva újból. Kb 10 perc alatt készre sült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »