Kelt rétes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek kefir
- 1,5 dl tej
- 1 mk só
Túrós töltelékhez
- 25 dkg túró
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- cukor ízlés szerint
- reszelt citromhéj
- mazsola
Mákos töltelékhez:
- 10 dkg darált mák
- ízlés szerint cukor
- reszelt citromhéj
- magozott meggy
Cseresznyés töltelékhez:
- 1 üveg magozott cseresznye
Rudak lekenéséhez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje+ 2-3 ek tej
A puhító kenéshez:
- 1 dl vaníliás tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok. Aki dagasztógépben végzi a dagasztást,az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet.
Az élesztőt egy mk cukorral összekevert langyos tejben felfuttattam, majd a többi hozzávalóval együtt dagasztottam addig,míg jó fényes nem lett a tészta. 1 órát kelesztettem, majd 3 cipóra osztottam.
Tepsi nagyságúra nyújtottam, rátettem a tölteléket, majd feltekertem. Tepsibe helyeztem, amit sütőpapírral béleltem.
A rudak mentét olvasztott margarinnal meglocsoltam és még jó fél órát pihentettem.
Ezután lekentem a rudakat tojásfehérje és tej keverékével és 200 fokos sütőben sütöttem.
Kb 20 perc után fóliát tettem a tetejére,mert gyorsan sült, rá 10 perc múlva vaníliás tejjel megöntöztem és 5 perc múlva újból. Kb 10 perc alatt készre sült.