Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi mandulás rétes recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg rétesliszt
    • 1 dl langyos víz
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál ecet
    • 2 evőkanál zsír
    • csipetnyi só
    • Krémhez
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg vaj
    • 30 dkg darált mandula
    • 15 dkg porcukor

    Elkészítése:
    A lisztet szitáljuk egy tálba. Öntsünk hozzá vizet, ecetet és sót, és az egészt tojást. Ezután adjuk hozzá az olvasztott zsírt. Ezután az egészet gyúrjuk sima tésztává. Kézzel alaposan gyúrjuk, majd csomagoljuk fóliába és pihentessük szobahőmérsékleten kb. 30 percig. (ennek az ideje nincs az elkészítési időbe beleszámítva). Egy nagyobb konyharuhát lisztezzünk be, és nyújtsuk ki a legvékonyabbra. A tésztalapot takarjuk le egy másik konyharuhával és pihentessük újabb 5 percig. A tésztát kissé belisztezett kézfejünkkel egyenletesen húzogassuk ki. A vastag tésztaszéleket vágjuk le.
    A krém elkészítése: A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a két egész tojást, és a legvégén a darált mandulát. Mielőtt a tölteléket rátennénk, a tésztát olvasztott vajjal kenjük meg és zsemlemorzsával szórjuk meg. A tölteléket egy sorban hosszan tegyük a tésztára és tekerjük fel, és a végén ezt a hosszú tekert tésztát kígyószerűen tekerjük és a végén tegyük egy tepsibe kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. A végén porcukorral meghintjük. Nyáron friss gyümölccsel is elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá