Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Birsalmás rétes recept

Birsalmás rétes
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 200 g sima liszt (BL 55)
    • 50 g rétesliszt
    • 15 g zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-1,5 dl víz
    • 1 csipet só

    Töltelékhez:

    • 1,5 kg birsalma
    • 3-4 evőkanál méz

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Az alaposan kidolgozott tésztát edénybe rakjuk, bekenjük egy kevés olajjal és félrerakjuk pihenni. A birsalmákat felkockázzuk, megfőzzük, ha megfőtt egy serpenyőbe kiszedjük és a mézzel karamellizáljuk, kicsit összetörjük, hogy pépes legyen, de maradjanak benne nagyobb darabok is. Asztalra leterítünk egy terítőt, belisztezzük és ezen először egy kicsit sodrófával megnyújtjuk a tésztát, majd kézzel húzni kezdjük (többen könnyebb). Ha vékonyra kihúztuk, akkor megkenjük olajjal és beszórjuk zsemlemorzsával, majd rátesszük a tölteléket a 2/3-ig.

    A terítő segítségével feltekerjük, két hajtásonként kevés olajjal megkenjük. A tepsit kevés olajjal kikenjük, majd a rétest belerakjuk. 200°C-on hőlégkeveréssel addig sütjük még aranybarna nem lesz.
    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá