Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Régimódi almatorta recept

Régimódi almatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg finomliszt
    • 8 dkg graham liszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 7 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek joghurt
    • 5 dkg kristálycukor

    Töltelék:

    • 4 nagyobb alma (lereszelve és kinyomkodva)
    • 1 tk fahéj
    • 3 ek cukor
    • 2 ek zsemlemorzsa

    A tetejére:

    • 5 dkg aprított és pirított dió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk porcukor

    Elkészítése:

    180 fokra melegítsük elő a sütőt, és vajjal kenjünk ki egy kisebb méretű tortaformát.

    A lisztet a sütőporral és a sóval keverjük el, majd a kockára vágott margarint hozzáadva morzsoljuk el. Ha kellően morzsás már, és nincsenek benne nagyobb margarin darabok, adjuk hozzá a tojást, a cukrot és a joghurtot. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk jól össze. Csomagoljuk fóliába, és tegyük be hűtőbe legalább fél órára.

    Az almákat közben pucoljuk meg, és nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.

    A cukrot keverjük el a zsemlemorzsával és a fahéjjal. Az időközben lehűlt tésztát osszuk 3 egyenlő részre, és mindegyiket nyújtsuk ki a tortaforma méretére. A kivajazott formába helyezzünk bele 1 tésztalapot, és villával szurkáljuk meg. Halmozzuk rá a reszelt alma felét, szórjuk meg a cukros-morzsás keverék felével, majd helyezzük rá a második tésztalapot. Ezt is szurkáljuk meg, majd halmozzuk rá a maradék tölteléket, és szórjuk meg a maradék morzsás-cukros keverékkel. Helyezzük rá a harmadik lapot, ezt is szurkáljuk meg egy villával, majd kenjük le enyhén felvert tojással, és szórjuk meg a pirított dióval.

    A már meleg sütőbe téve végig 180 fokon süssük kb. 35 percet. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szórjuk meg porcukorral. További 20 perc pihentetés után, még langyosan kínáljuk, mert ekkor a legfinomabb.

    Tipp:

    A kifacsart almalevet szűrjétek le, kicsit hűtsétek le, és igyátok meg. Szuper egészséges és finom, garantáltan adalékmentes gyümölcslé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá