Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós recept

Rákóczi túrós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 30 dkg rétesliszt
    • 30 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 tk reszelt citromhéj
    • 1 csomag sütőpor
    • 1/2 tk szódabikabóna
    • tejföl
    • 1 csomat vaníliás cukor
    • csipet só
    • 1/2 dl sütőrum (aroma is lehet)

    Tetejére:

    • 1 nagy üveg házi barackdzsem
    • 20 dkg porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 1 kg túró
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    A lisztet, porcukrot, sütőport és a szódabikarbónát alaposan összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal. A többi alapanyagot és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta gyúrható és nyújtható legyen. Folpackba csomagoljuk a tésztát és minimum egy órára hűtőbe tesszük.

    A sütőt előmelegítjük 160 fokra, hőlégkeveréssel. A túrót áttörjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citrom héját.

    Egy 34*22 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a kinyújtott tésztát beleterítjük. 15 percre betoljuk a sütőbe.

    A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd lassan szórjuk bele a porcukrot és verjük keményre.

    15 perc után kivesszük a tepsit a sütőből, a még meleg tésztára rákenjük a fél üveg lekvárt, majd a lekváron eloszlatjuk, majd betoljuk a 180 fokra melegített sütőbe 45 percre.

    Az elkészült habot habzsákba vagy nylonba töltjük, a sarkán lyukat vágunk és a sütemény tetejét berácsozzuk vele. 150 fokon szárítjuk. Amikor megsült a rácsokba 1-1 kanál lekvárt teszünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá