Hozzávalók:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, sütőport és a szódabikarbónát alaposan összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal. A többi alapanyagot és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta gyúrható és nyújtható legyen. Folpackba csomagoljuk a tésztát és minimum egy órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, hőlégkeveréssel. A túrót áttörjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citrom héját.
Egy 34*22 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a kinyújtott tésztát beleterítjük. 15 percre betoljuk a sütőbe.
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd lassan szórjuk bele a porcukrot és verjük keményre.
15 perc után kivesszük a tepsit a sütőből, a még meleg tésztára rákenjük a fél üveg lekvárt, majd a lekváron eloszlatjuk, majd betoljuk a 180 fokra melegített sütőbe 45 percre.
Az elkészült habot habzsákba vagy nylonba töltjük, a sarkán lyukat vágunk és a sütemény tetejét berácsozzuk vele. 150 fokon szárítjuk. Amikor megsült a rácsokba 1-1 kanál lekvárt teszünk.