Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos almás pite recept

Rácsos almás pite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg zsír vagy margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 15 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • annyi tej, hogy gyúrható tésztát kapjunk

    Töltelék:

    • 1,5 kg alma reszelve
    • cukor és fahéj ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Elosztjuk 2/3-ad és 1/3-ad arányban. A nagyobb tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre ( ez az adag egy nagy gáztepsibe is elég). A maradékból pedig rácsokat készítünk. (Lecsípünk a tésztából, kisodorjuk úgy, hogy elég legyen a tepsire). A töltelékhez az almát lereszeljük, ízesítjük és feltesszük főni. Ha elforrta a saját levét akkor a tésztára tesszük, elegyengetjük rajta. Végül a rácsokat is feltesszük. A tetejét megkenhetjük tojással, de ez el is maradhat. Lassú tűznél kb egy óra alatt készre sül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá