Rácsos almás pite

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Rácsos almás pite

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg zsír vagy margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • annyi tej, hogy gyúrható tésztát kapjunk

Töltelék:

  • 1,5 kg alma reszelve
  • cukor és fahéj ízlés szerint

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Elosztjuk 2/3-ad és 1/3-ad arányban. A nagyobb tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre ( ez az adag egy nagy gáztepsibe is elég). A maradékból pedig rácsokat készítünk. (Lecsípünk a tésztából, kisodorjuk úgy, hogy elég legyen a tepsire). A töltelékhez az almát lereszeljük, ízesítjük és feltesszük főni. Ha elforrta a saját levét akkor a tésztára tesszük, elegyengetjük rajta. Végül a rácsokat is feltesszük. A tetejét megkenhetjük tojással, de ez el is maradhat. Lassú tűznél kb egy óra alatt készre sül.