Pudingos kalácsfelfújt recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25×11 cm-es kalácsforma sütőpapírral bélelve
- 30-40 dkg körüli szikkadt kakaós kalács
Az öntethez:
- 5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
A tetejére:
- 10 olvasztott csokoládé
- 2 tk darált mogyoró
Elkészítése:
A pudingport a tejben elkeverjük, hozzáadjuk a curkot, majd felfőzzük.
A kalácsot vékony szeletekre vágjuk.
A forma alját kitesszük egy sor kaláccsal, majd leöntjük a puding 1/3-ával, hogy mindenhol befedje, újabb sor kalács, puding, kalács éa a maradék puding a tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Kiborítjuk a formából egy tálcára, lehúzzuk róla a papírt, majd olvasztott csokit csorgatunk rá és darált mogyoróval megszórjuk.
Mennyei finom lett.
Tipp:
Nagyon finom desszertet hoztam nektek, akár süteménynek is beillene. Maradt egy kevés a krémes kalácsomból, így egy új desszertet alkottam belőle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.