Pudingos kalácsfelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25×11 cm-es kalácsforma sütőpapírral bélelve
- 30-40 dkg körüli szikkadt kakaós kalács
Az öntethez:
- 5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
A tetejére:
- 10 olvasztott csokoládé
- 2 tk darált mogyoró
Elkészítése:
A pudingport a tejben elkeverjük, hozzáadjuk a curkot, majd felfőzzük.
A kalácsot vékony szeletekre vágjuk.
A forma alját kitesszük egy sor kaláccsal, majd leöntjük a puding 1/3-ával, hogy mindenhol befedje, újabb sor kalács, puding, kalács éa a maradék puding a tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Kiborítjuk a formából egy tálcára, lehúzzuk róla a papírt, majd olvasztott csokit csorgatunk rá és darált mogyoróval megszórjuk.
Mennyei finom lett.
Tipp:
Nagyon finom desszertet hoztam nektek, akár süteménynek is beillene. Maradt egy kevés a krémes kalácsomból, így egy új desszertet alkottam belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »