Pudingos kalácsfelfújt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25×11 cm-es kalácsforma sütőpapírral bélelve
- 30-40 dkg körüli szikkadt kakaós kalács
Az öntethez:
- 5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
A tetejére:
- 10 olvasztott csokoládé
- 2 tk darált mogyoró
Elkészítése:
A pudingport a tejben elkeverjük, hozzáadjuk a curkot, majd felfőzzük.
A kalácsot vékony szeletekre vágjuk.
A forma alját kitesszük egy sor kaláccsal, majd leöntjük a puding 1/3-ával, hogy mindenhol befedje, újabb sor kalács, puding, kalács éa a maradék puding a tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Kiborítjuk a formából egy tálcára, lehúzzuk róla a papírt, majd olvasztott csokit csorgatunk rá és darált mogyoróval megszórjuk.
Mennyei finom lett.
Tipp:
Nagyon finom desszertet hoztam nektek, akár süteménynek is beillene. Maradt egy kevés a krémes kalácsomból, így egy új desszertet alkottam belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »










