Pudingos kalácsfelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25×11 cm-es kalácsforma sütőpapírral bélelve
- 30-40 dkg körüli szikkadt kakaós kalács
Az öntethez:
- 5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
A tetejére:
- 10 olvasztott csokoládé
- 2 tk darált mogyoró
Elkészítése:
A pudingport a tejben elkeverjük, hozzáadjuk a curkot, majd felfőzzük.
A kalácsot vékony szeletekre vágjuk.
A forma alját kitesszük egy sor kaláccsal, majd leöntjük a puding 1/3-ával, hogy mindenhol befedje, újabb sor kalács, puding, kalács éa a maradék puding a tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Kiborítjuk a formából egy tálcára, lehúzzuk róla a papírt, majd olvasztott csokit csorgatunk rá és darált mogyoróval megszórjuk.
Mennyei finom lett.
Tipp:
Nagyon finom desszertet hoztam nektek, akár süteménynek is beillene. Maradt egy kevés a krémes kalácsomból, így egy új desszertet alkottam belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »