Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos almás süti recept

Pudingos almás süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 csomag sütőpor
    • 200 g tejföl

    Töltelék:

    • 1,5 kg reszelt alma (reszelve mérve)
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 8 ek cukor
    • ízlés szerint őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két lapot nyújtok belőle. Az egyiket gáztepsibe teszem, vékonyan megszórom zsemlemorzsával. A másik lapot kinyújtom, és majd az elkészített tölteléket fogom vele beborítani.

    A töltelék elkészítése:

    Az almát meghámozom és lereszelem, ezután egy lábosban dinsztelni kezdem, hozzáadom a cukrot és a fahéjat, és szépen apránként a pudingport is, hogy nehogy becsomósodjon. Addig főzöm, míg a lábas oldalán krém szerűen nem kezd el összeállni, és mintha forrna a krém.

    Melegen a a tepsibe rakott tésztára öntöm, eligazítom, és a másik lappal betakarom. Villával megszurkálom, és alsó-felső fokozaton 180 fokon 45 percig sütöm.

    Mikor kész, kiveszem, hagyom kihűlni, és csak teljesen kihűlt állapotban szeletelem.

    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Nyári almából a legfinomabb!

    A pudingos almás süti kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 217 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 31 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá