Pudingos almás süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pudingos almás süti

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 g tejföl

Töltelék:

  • 1,5 kg reszelt alma (reszelve mérve)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 ek cukor
  • ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két lapot nyújtok belőle. Az egyiket gáztepsibe teszem, vékonyan megszórom zsemlemorzsával. A másik lapot kinyújtom, és majd az elkészített tölteléket fogom vele beborítani.

A töltelék elkészítése:

Az almát meghámozom és lereszelem, ezután egy lábosban dinsztelni kezdem, hozzáadom a cukrot és a fahéjat, és szépen apránként a pudingport is, hogy nehogy becsomósodjon. Addig főzöm, míg a lábas oldalán krém szerűen nem kezd el összeállni, és mintha forrna a krém.

Melegen a a tepsibe rakott tésztára öntöm, eligazítom, és a másik lappal betakarom. Villával megszurkálom, és alsó-felső fokozaton 180 fokon 45 percig sütöm.

Mikor kész, kiveszem, hagyom kihűlni, és csak teljesen kihűlt állapotban szeletelem.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Nyári almából a legfinomabb!