Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudinggal töltött farsangi fánk recept

Pudinggal töltött farsangi fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó


  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 1 csapott kk só
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 3 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 tojássárgája
    • 5 dkg vaj
    • kb. 7 dl olaj a sütéshez

    Töltelékhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
    • 3 ek cukor
    • 5 dl tej

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    Az élesztőt langyos, cukros tejbe morzsoljuk. Félretesszük, és hagyjuk felfutni.

    A lisztben elkeverjük a sót, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. Ha felfutott az élesztő, azt is hozzáöntjük, és a tojássárgájával együtt elkezdjük összegyúrni. Az olvasztott, de nem forró vajat fokozatosan hozzáadagolva rugalmas tésztát dagasztunk. (Ha picit ragadna, lisztezett felületen gyúrjuk át.)
    Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük. (Kb. 1 óra.)

    Amíg kel, elkészítjük a tölteléket.

    Töltelék készítése:

    A pudingport a cukorral elkeverjük, majd fokozatosan adagolva hozzá a tejet, csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd félretesszük, és hagyjuk kihűlni. (Időnként keverjünk egyet rajta.)

    Összeállítás:

    A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, kb. 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk a köröket és egy konyharuhával lefedve még kicsit pihentetjük.
    Közben egy serpenyőben (aminek van fedele) olajat hevítünk, majd a fánkokat beletesszük úgy, hogy az alja kerüljön felülre először. Lefedjük, és kb. 1 percig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük, de ezt már fedő nélkül. Papírtörlőre tesszük, és lecsepegtetjük. Hagyjuk kissé hűlni a fánkokat.

    Hűlés után egy hurkapálcával lyukat szúrunk a fánkok oldalára, és egy tortadíszítő fecskendő segítségével beletöltjük a pudingot a fánkokba. Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Tegnap ebéd vendégeink voltak. A hagyományos menüt egy kicsit különlegesebb édesség követett. Már nagyon régen készültem pudinggal töltött fánkot sütni. Úgy éreztem, hogy itt van végre az alkalom. A töltéshez egy tortadíszítő kis fecskendőszerűt használtam, amire egy hosszabb vég került fel. A sütésnél arra kell nagyon figyelni, ha túl nagy lángon sütjük, akkor a fánkok külső része hamar megpirul, de a belseje nyers maradhat, ugyanis ez most egy vastagabb típus, hisz nincs lyuk a lekvárnak kialakítva, mint a hagyományos változatnál.
    Azt hiszem nagy sikere lett, mindenkinek nagyon ízlett. Biztosan máskor is sütöm majd.
    Ebből az adagból 20 db fánk lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek