Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejtorta recept

Tejtorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23 cm-es kapcsos tortaformához:
    Tészta:

    • 12 dkg vaj
    • 23 dkg liszt
    • csipet só
    • 2 evőkanál kristálycukor
    • 1 enyhén felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál hideg víz

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 2 dl habtejszín
    • 1 vaníliarúd
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 dkg liszt
    • 2 dkg keményítő
    • 15 dkg cukor
    • csipet só

    Díszítés:

    • cukrozatlan kakaópor vagy savanykás gyümölcs

    Elkészítése:

    A tésztához a tojás kivételével az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd beledolgozzuk a tojást és a hideg vizet. A tésztát folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük. Ezután enyhén lisztezett felületen minél nagyobb körré nyújtjuk és kibéleljük vele a kapcsos tortaformát.

    Villával megszurkáljuk az alját és fél órára ismét visszatesszük a hűtőbe. Ezután sütőpapírral béleljük és lesúlyozva 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.

    A krémhez a tejet és a habtejszínt összeöntjük, a félbe vágott vaníliarudat beledobjuk (a belsejét kaparjuk bele a tejbe). Lassan felforrósítjuk, majd 15 percet lefedve pihentetjük, ezután leszűrjük.

    A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a lisztet, a sót és a kukoricakeményítőt is hozzáadjuk. A meleg tej egy részét lassan, fokozatosan hozzákeverjük, majd a keveréket hozzáöntjük a maradék tejhez éd kis lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük, puding állagúra.

    Ezt ráöntjük a tésztára és 160 fokra mérsékelve a hőfokot 35 percen át sütjük. Ekkor belül még kicsit rezgős marad, de mire kihűl még szilárdul. Tálaláskor megszórjuk kakaóval vagy savanykás gyümölccsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá