Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos almás pite recept

Pudingos almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 400 g liszt
    • 250 g margarin
    • 200 g szorbit, vagy porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • kevés tej

    Töltelékhez:

    • 1-1,5 kg alma
    • kevés őrölt fahéj
    • pár csepp citromlé
    • 300 g édesítő (szorbit), vagy kristálycukor
    • víz
    • 2 csomag vaníliás pudingpor

    Elkészítése:

    A margarint a lisztbe morzsoljuk, eldolgozzuk a szorbittal (cukor), a tojással, a vaníliás cukorral, a sütőporral, csipetnyi sóval és kevés tejjel összeállítjuk.

    1/3 – 2/3 arányban kettéosztjuk. Az almát felkockázzuk (esetleg nagy lyukú reszelőn lereszeljük), kevés vízben főzzük ízlés szerinti állagúra. (Én kicsit keményebben szeretem az almát.) Pár csepp citromlével, kevés őrölt fahéjjal, szorbittal (cukor) ízesítjük, majd összekeverjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített pudinggal.

    Kivajazott formába simítjuk a tészta nagyobbik részét. Széleit megformáljuk, majd az almás, pudingos keveréket rátöltjük. Ráterítjük a megmaradt kisimított tésztalapot. Széleit villával, vagy ujjal megnyomkodjuk, közepét a villával megszurkáljuk.

    Tetejét kevés felvert tojással megkenjük, és közepes lángon készre sütjük. Ha kihűlt, tetejére is szitálhatunk szorbitot, vagy porcukrot, de ez nem muszáj! A szorbit kicsivel durvább szemű, mint a porcukor, de a kristálycukornál finomabb. Édesítő ereje a cukorral egyenértékű.

    A pudingos almás pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 228 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 37 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá