Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-rácsos pite recept

Meggyes-rácsos pite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A töltelékhez:

    • 2 csomag főzős vanília ízű pudingpor
    • 50-60 dkg meggy (fagyasztott is lehet)
    • 10-12 dkg cukor
    • kis fahéj

    A tésztához:

    • csipet só
    • reszelt citromhéj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-2 kanál tejföl
    • 12 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • fél csomag sütőpor
    • 50 dkg liszt

    Elkészítése:
    Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Tejfölből annyit, hogy nyújtható legyen. Betesszük a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük. A meggyet felrakjuk a cukorral és fahéjjal egy edénybe főni takarék lángra. Közben a pudingot 2 dl vízzel kikeverjük, ráöntjük a meggyre és összeforraljuk pár perc alatt. Ha a fagyasztott vagy friss meggy nem engedett volna elég levet, tehetünk még vizet hozzá. Kb 5 dl legyen összesen. Ha kész, hagyjuk hűlni! A tésztát elfelezzük. Kinyújtjuk, és előmelegített sütőben kb 10-15 percig elősütjük. Közben a maradék tésztát csíkokra vágjuk. Az elősütött tésztára tesszük a tölteléket és rácsosan befedjük.
    Meggyes-rácsos-2
    Meggyes-rácsos-3
    Tojássárgájával megkenjük. Kb 160 fokon 30-40 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá