Meggyes-rácsos pite

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A töltelékhez:

  • 2 csomag főzős vanília ízű pudingpor
  • 50-60 dkg meggy (fagyasztott is lehet)
  • 10-12 dkg cukor
  • kis fahéj

A tésztához:

  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • 1 tojás
  • 1-2 kanál tejföl
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • fél csomag sütőpor
  • 50 dkg liszt

Elkészítése:
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Tejfölből annyit, hogy nyújtható legyen. Betesszük a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük. A meggyet felrakjuk a cukorral és fahéjjal egy edénybe főni takarék lángra. Közben a pudingot 2 dl vízzel kikeverjük, ráöntjük a meggyre és összeforraljuk pár perc alatt. Ha a fagyasztott vagy friss meggy nem engedett volna elég levet, tehetünk még vizet hozzá. Kb 5 dl legyen összesen. Ha kész, hagyjuk hűlni! A tésztát elfelezzük. Kinyújtjuk, és előmelegített sütőben kb 10-15 percig elősütjük. Közben a maradék tésztát csíkokra vágjuk. Az elősütött tésztára tesszük a tölteléket és rácsosan befedjük.
Meggyes-rácsos-2
Meggyes-rácsos-3
Tojássárgájával megkenjük. Kb 160 fokon 30-40 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!