Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellizállt lepény recept

Karamellizállt lepény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vaj
    • 1 dl tejföl
    • 4 evőkanál cukor

    A karamellizált almához:

    • 1 kg közepesen érett alma
    • 100-150 gramm kristálycukor
    • 80 gramm vaj

    A pudinghoz:

    • 1 csomag vaníliás puding
    • 0,5 dl tej

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alaposan összedolgozzuk. Majd fóliával letakarjuk, és hűtőben hagyjuk pihenni 1 órát.
    A pudingot megfőzzük. Az almát megmossuk, megpucoljuk és felszeleteljük. Egy lábasba tesszük a vajat mikor átmelegedett hozzáadjuk a cukrot és a felszeletelt almát. 15 percig összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha letelt az idő, akkor kivesszük a tésztát. A felét kinyújtjuk, majd egy kivajazott, kilisztezett formába rakjuk. Erre rákenjük a vaníliapudingot, majd az almát. A tészta megmaradt felét kinyújtjuk, és rárakjuk. 1 tojást felverünk, és megkenjük a tészta tetejét.
    Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá