Karamellizállt lepény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Karamellizállt lepény

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 4 evőkanál cukor

A karamellizált almához:

  • 1 kg közepesen érett alma
  • 100-150 gramm kristálycukor
  • 80 gramm vaj

A pudinghoz:

  • 1 csomag vaníliás puding
  • 0,5 dl tej

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alaposan összedolgozzuk. Majd fóliával letakarjuk, és hűtőben hagyjuk pihenni 1 órát.
A pudingot megfőzzük. Az almát megmossuk, megpucoljuk és felszeleteljük. Egy lábasba tesszük a vajat mikor átmelegedett hozzáadjuk a cukrot és a felszeletelt almát. 15 percig összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha letelt az idő, akkor kivesszük a tésztát. A felét kinyújtjuk, majd egy kivajazott, kilisztezett formába rakjuk. Erre rákenjük a vaníliapudingot, majd az almát. A tészta megmaradt felét kinyújtjuk, és rárakjuk. 1 tojást felverünk, és megkenjük a tészta tetejét.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.