Karamellás, fehércsokis almáspite recept
Ők is elkészítették

Tésztához:
- 250 g liszt
- 125 gr vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek cukor
- 1/2 tk só
- 40 ml hideg víz
Töltelék:
- 4-5 nagyobb alma
- 1,5-2 dl tejszín
- 20 dkg cukor
- 4-5 ek fahéj
- 10 dkg fehér csoki
- 1 vanília rúd magjai
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk egy tálba, majd a közepébe ütjük a tojást, hozzáadjuk a felkockázott vajat, a sót és a cukrot. Elkezdjük összedolgozni a hozzávalókat, közben fokozatosan hozzáöntjük a vizet is. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük felhasználásig.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Közben egy nagyobb serpenyőben elkezdjük karamellizálni a cukrot. Amikor a cukor teljesen felolvadt, hozzáadjuk a vanília magjait, majd óvatosan, apránként belecsurgatjuk a tejszínt. Figyeljünk, mert a tejszín hozzáadásakor felhabzik!
Amikor a keverék lehiggadt, a reszelt almát kézzel kinyomjuk, hogy eltávolítsuk a felesleges levet, majd az almát a karamellhez adjuk. Alaposan elkeverjük, és hozzáadunk 100 gramm fehércsokoládét, amit felolvasztunk benne. Ha a csoki is felolvadt, készen is vagyunk.
Eközben a piteformát kivajazzuk, a tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A pereménél kissé hosszabbra hagyjuk, majd levágjuk a felesleges részt. Villával megszurkáljuk a tészta alját, majd egyenletesen beleterítjük a tölteléket. A maradék tésztát a tetejére helyezzük, és a széleket alaposan összenyomkodjuk.
A pitét 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd óvatosan kifordítjuk, és tálra helyezzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »