Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamisítatlan falusi almás pite recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 500 gramm liszt
    • 250 gramm zsír
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vanillin cukor(ha édesebbre akarjuk akkor 2)
    • 1 csomag sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • annyi tej, amennyivel összegyúrom

    Töltelék:

    • 1,5-2kg alma (ha vastag almaréteget szeretnénk, lehet picivel több, mint 2 kg alma is)
    • fahéj
    • cukor
    • vaníliás cukor ízlés szerint

    Elkészítése:
    A lisztet tálba öntöm, hozzáteszem a puha zsírt, ha keményebb az sem baj, csak nehezebb vele dolgozni. Beleteszem a cukrokat és a tojásokat, majd a sütőport. Morzsalékosra gyúrom, majd annyi tejet öntök hozzá apránként, hogy összeálljon egységes, jól gyúrható tésztává. Ekkor meghámozom és lereszelem az almát, hagyom kicsit állni, hogy levet engedjen. Kinyomkodom jó alaposan a levét (akinek pici, vagy akár nagyobb gyermeke van, odaadhatja az alma levét leszűrve), majd fűszerezem, cukrozom.
    A tésztát két felé veszem, az egyik felét kinyújtom 3-4mm vastagra, ha fél cm az sem baj, majd egy nagyobb tepsibe teszem. Ráhalmozom az almát és eligazítgatom, hogy mindenhová egyenletesen jusson. Kinyújtom a tészta másik felét is, majd az alma tetejére teszem. NEM KELL RÁNYOMNI! Csak finoman rátenni. Megszúrkálom villával (csak a felső réteg tésztát), hogy a levegőnek legyen helye távozni. 30-40perc alatt készre sütöm (amíg aranybarnára pirul a teteje).
    Ha valaki nem nyomkodja ki az alma levét, akkor jól jön a búzadara, én személy szerint teljesen kinyomkodom az alma levét, még fűszerezés előtt, így nem kell bele búzadara.
    Ízlés szerint szórható a teteje porcukorral:)
    Jó étvágyat!

    Sztori: Kislány koromban apukám édesanyja, nagymamám sütötte mindig, mert édesapám kedvenc süteménye volt és én is nagyon szerettem.
    Tavaly született a kislányom és úgy döntöttem, hogy ezt a fantasztikus receptet meg kell tanulnom, hogy ha nagyobb lesz, meg tudjam rá tanítani, hogy tovább éljen a recept.
    Hiszen ez egy igazi falusi recept, látni is, zsírral készül. Igazán egyszerű, de nagyon finom.
    Aki egy kis falusi hangulatot akar varázsolni az ebéd végére, annak nagyon tudom ajánlani!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá