Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csongrádi lepény recept

Csongrádi lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók

    A tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg zsír
    • 1 csomag sütőpor
    • 10-15 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 kanál tej

    A töltelékhez:

    • 12 dkg liszt
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tejföl
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg mazsola, vagy aszalt gyümölcs
    • 1 citrom leve

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk(a zsír legyen minél hidegebb), majd egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Nem kell sokáig gyúrni, csak addig, amíg össze nem áll a tészta.

    A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, majd a tésztára öntjük.

    Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben 180 fokon sütjük, körülbelül 35-40 percig.

    Tálaláskor porcukrot, esetleg vaníliás cukrot szórunk rá.

    Tipp:

    A zsír bátran helyettesíthető margarinnal is, de akkor nem kapunk ennyire omlós tésztát.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá