Csongrádi lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Csongrádi lepény

Hozzávalók

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1 csomag sütőpor
  • 10-15 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 kanál tej

A töltelékhez:

  • 12 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • 4 dl tejföl
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola, vagy aszalt gyümölcs
  • 1 citrom leve

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk(a zsír legyen minél hidegebb), majd egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Nem kell sokáig gyúrni, csak addig, amíg össze nem áll a tészta.

A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, majd a tésztára öntjük.

Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben 180 fokon sütjük, körülbelül 35-40 percig.

Tálaláskor porcukrot, esetleg vaníliás cukrot szórunk rá.

Tipp:

A zsír bátran helyettesíthető margarinnal is, de akkor nem kapunk ennyire omlós tésztát.