Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-vaníliás pite recept

Almás-vaníliás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 12,5 dkg puha margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 1 ek tejföl

    A töltelékhez:

    • 60 dkg alma
    • 10 dkg porcukor
    • fél citrom reszelt héja
    • kevés őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A meghámozott almát durvára reszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, és a reszelt citromhéjat, majd alacsony hőmérsékleten addig pároljuk, míg nem fő el a leve. Hagyjuk kihűlni.

    A lisztbe morzsoljuk bele a margarint, adjuk hozzá a por- és a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást és a tojássárgáját majd a tejfölt és egy csipet sót. Jól dolgozzuk össze, majd fóliába csomagolva tegyük hűtőbe, és pihentessük fél órát.

    Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki, és kivajazott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt gyümölcstortaformába tegyük . Egy villával szurkáljuk meg, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd kanalazzuk rá a tölteléket. A tetejét megcsinálhatjuk rácsosra is.

    Süssük 30 percig 190 fokos sütőben.

    Megjegyzés: Egy igazán nagyszerű, egyszerű, nem csak nyári sütemény.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá