Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 25 dkg vaj
    • 40 dkg finomliszt
    • 12 dkg cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél citrom leve és reszelt héja
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1-2 ek tejföl
    • zsemlemorzsa / a tepsi aljára /

    Töltelékhez :

    • 1 kg alma (ha nem sajnáljuk rá a pénzt lehet két kg is)
    • fahéj
    • 2 cs vaníliás cukor
    • zsemlemorzsa /ha szükséges/
    • őrölt dió /Én dejót használtam/
    • ha nem lesz elég édes, akkor cukor

    Elkészítése:
    A vajat a liszttel elmorzsoljuk majd minden hozzávalót összekeverünk vele és az egészet puha tésztává gyúrjuk. Majd letakarva / fóliába tekerve / pihentetjük. Meghámozzuk,lereszeljük az almát. Kis pihentetés után a lereszelt almát kinyomkodjuk /a leve miatt/, összekeverjük a vaníliás cukorral ,fahéjjal és a dejóval. (Ha még sok a leve,laza a töltelék akkor morzsát lehet hozzá keverni).  A tésztát kivesszük a hűtőből és kettő cipóvá vesszük szét.  Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk,a tepsi alját kivajazzuk, kimorzsázzuk. Belefektetjük a kinyújtott lapot a tepsibe, rákanalazzuk a tölteléket majd a másik lapot a tetejére tesszük. Megkenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk.180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt már szeletelhető és tálalható. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá