Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite sok-sok almával recept

Almás pite sok-sok almával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs sütőpor
    • 10 dkg margarin
    • 300-350 ml tejföl
    • csipet só
    • aki szereti egy kis cukor, én nem teszek bele

    Töltelék:

    • bruttó 2,5 kg zamatos alma
    • tetszés szerint cukor (almától függ), nálam ez esetben kb. 25-30 dkg volt.
    • Egy csapott evőkanálnyi fahéj

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból gyúrok egy rugalmas tésztát. Kinyújtom az alsó lapot és (most jön, a kicsit szokatlan), nem ráreszelem, hanem gyalulom az almát (uborkagyalu). Így sokkal kevesebb levegő kerül a rétegekbe, így jobban összesül az alma és nem potyog ki. Rászóróm a cukrot és a fahéjat, ráterítem a fedőtésztát, kicsit megnyomkodom, megszurkálom villával, fóliát teszek rá és 180 fokra előmelegített sütőben (légbefúvásos) sütöm kb. 20 percig. Utána kiveszem, megkenem tojássárgájával és visszateszem sülni kb. 20-25 percre (míg szép pirosra nem sül).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá