Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite (mint az Amerikai pitében) recept

Almás pite (mint az Amerikai pitében)
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 35 dkg liszt
    • 18 dkg vaj(nem margarin,vaj!)
    • 2 ek. porcukor
    • 1,5 dl víz
    • csipetnyi só

    A töltelékhez:

    • 80 dkg alma(annál jobb, minél többféle)
    • 10 dkg cukor
    • 1 zacskó vaníliás cukor
    • 2,5 ek. liszt
    • 1 púúúúpos kk. őrölt fahéj
    • fél kk. őrölt szerecsendió
    • fél citrom leve
    • egy marék mazsola
    • 5 dkg vaj

    Tetejére:

    • víz
    • porcukor

    Elkészítése:

    Először is, a tésztához való vajat apró kockákra vágjuk, majd rászitáljuk a lisztet, sót, porcukrot. Ezt szétmorzsoljuk, és felöntjük vízzel. Addig gyúrjuk, míg (akkora bicepszünk nem lesz, mint Mr. T-nek) rugalmas tésztát nem kapunk, ami nem ragad(ha kell, lisztet önthetünk utána/ vizet). Ha kész, berakjuk 20-25 percre becsomagolva a fagyasztóba(folpack jobb, alufólia hőtartó, azzal kell 35 perc neki…mint rájöttem.. :) )
    Miközben a tészta pihen, nekiállíthatunk valakit almát pucolni, ha más nincs, magunknak kell megtennünk ezt. Hámozás, csumázás, vékony szeletekre vágás, ujjra vigyázás :) A szeleteket leöblítjük kicsit, majd egy edénybe tesszük. A citromlevet és az összes többi hozzávalót ráöntjük, és jól összekeverjük.
    Ha a tészta ideje letelt, elővesszük, félbe vágjuk, és kb. fél centi vastagra kinyújtjuk. Egy piteformát kivajazunk, beletesszük a tésztát, ami széle kilóg, levágjuk. Beletesszük a tölteléket(anélkül a lé nélkül,amit eresztett!), és a levéből csak 2- 3 evőkanállal teszünk rá. A vajat apró kockákra vágjuk, rászórjuk, és a tészta másik felét is kinyújtjuk, rárakjuk a töltelékre. Ha maradna még tészta, abból fonhatunk egy kis koszorút a pite szélére :) A tetejét pedig villával- késsel szurkáljuk meg, hogy a gőz ki tudjon belőle jönni, valamint vízzel meglocsoljuk, és porcukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük… és nem éri meg senkire sem várni vele :D Nagyon finom melegen, hidegen…mindenhogyan :) Ja, és a mazsola benne almaízű lesz :D
    Jó étvágyat :)

    Ezen receptem korábban már megjelent a www.alabella.blog.hu weboldalamon is.

    Tipp:

    Neten találtam egy nagyon jó almás pite receptet, azon eszközöltem néhány kisebb változtatást. Párom csak annyit mondott rá, hogy eddig volt miért élnie, hogy ezt megkóstolhassa…de ezután mi lesz? Nagyon szentimentalista a lelkem… egyet viszont garantálhatok… mindenki odalesz érte, és egy tepsivel nem lesz elég…azóta akárhányszor hazautazom, a húgom kérdezi, hogy almás pitét nem sütsz? :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá