Vörösáfonyás-brie sajtos csigák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 20 dkg brie sajt
- vörösáfonya lekvár
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A brie sajtot vékony szeletekre vagy apró kockákra vágjuk, hogy sütés közben szépen megolvadjon.
A leveles tésztát 4 egyforma téglalapra vágjuk: először hosszában félbevágjuk, majd keresztben is felezzük.
A tésztákra vékony réteg áfonya lekvárt kenünk (nem túl sokat, mert sütés közben megéghet), majd eloszlatjuk rajta a sajtot is.
A tésztát óvatosan feltekerjük, majd hosszában kettévágjuk. A két fél darabot felcsavarjuk (a vágott fele legyen felül), a végeket aláhajtjuk. Így összesen 8 darab készül.
A péksüteményeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és kb 20-5 percig sütjük vagy amíg a tészta aranybarnára sül.
Amikor kivesszük a sütőből, azonnal meglocsoljuk egy kevés mézzel és aprított dióval is megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









