Vörösáfonyás-brie sajtos csigák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vörösáfonyás-brie sajtos csigák

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg brie sajt
  • vörösáfonya lekvár

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A brie sajtot vékony szeletekre vagy apró kockákra vágjuk, hogy sütés közben szépen megolvadjon.

A leveles tésztát 4 egyforma téglalapra vágjuk: először hosszában félbevágjuk, majd keresztben is felezzük.

A tésztákra vékony réteg áfonya lekvárt kenünk (nem túl sokat, mert sütés közben megéghet), majd eloszlatjuk rajta a sajtot is.

A tésztát óvatosan feltekerjük, majd hosszában kettévágjuk. A két fél darabot felcsavarjuk (a vágott fele legyen felül), a végeket aláhajtjuk. Így összesen 8 darab készül.

A péksüteményeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és kb 20-5 percig sütjük vagy amíg a tészta aranybarnára sül.

Amikor kivesszük a sütőből, azonnal meglocsoljuk egy kevés mézzel és aprított dióval is megszórhatjuk.