Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu recept

Túrós batyu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 3,5 dl tej
    • 4 dkg élesztő
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl olaj
    • csipet só
    • 2 kanál cukor

    Töltelék:

    • 30 dkg túró
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2-3 kanál cukor

     

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatom, és a többi hozzávalóból kelt tésztát dagasztok, amit a duplájára kelesztek.

    Amikor megkelt 5 egyforma cipóra osztom, majd egyenként kinyújtom és az utolsó kivételével mindegyiket olajjal vékonyan megkenem.

    Egymásra teszem a kinyújtott lapokat és egybe kinyújtom.  Felkockázom, majd beleteszem a cukros, vaníliás cukros túrót.

    Összefogom a sarkokat és tojással lekenem. 180 fokon sütöm.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá