Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rózsa briós recept

Rózsa briós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 8 darabhoz:

    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg olvasztott margarin
    • 5 dkg cukor
    • 3 dkg élesztő
    • 2,5 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 a kenéshez
    • csipet só

    Elkészítése:
    A tejet meglangyosítjuk egy kevés cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi hozzávalót egy nagy tálba tesszük és utána a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Alaposan kidolgozzuk. A tésztát langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta akkor lisztezett deszkán átgyúrjuk és kb fél cm vastagságúra kinyújtjuk. 5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Egy kevés margarint megolvasztunk, és a korongok egyik oldalát megkenjük vele. Margarinos felükkel kifelé elkezdjük összerakni a rózsát. 8 sziromból lesz egy szép rózsánk. Egy muffin sütő minden második mélyedését kikenünk margarinnal és belesorakoztatjuk a briósokat. Hagyjuk kb fél órát kelni, majd megkenjük őket a tojás sárgájával és megszórjuk kristálycukorral. A sütőt ne melegítsük elő, hanem akkor gyújtsuk be, mikor betesszük a briósokat így még kelnek majd. 180 fokon süssük aranybarnára őket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá