Pudingos kiflitekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 45 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 90 ml olaj
- ízlés szerint pici só
A töltelékhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dl tej
- 2 csapott evőkanál keményítő
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3-4 evőkanál cukor
A lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót, az olajat, a maradék tejet és felfuttatott élesztőt.
Jól kidolgozzuk és folpackkal letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt 8 egyenlő gombócot formázva belőle, letakarjuk és még 10 percig kelesztjük.
Míg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. Egy edényben kikeverjük a tojássárgáját a keményítővel és 1 dl tejjel csomómentesre, majd apránként hozzáadjuk a maradék tejet, a vaníliás cukrot, majd felforraljuk és a cukor hozzáadásával besűrítjük.
Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk az egyik tésztát és az alsó felébe halmozzuk a pudingot. Kés segítségével bevagdossuk és a töltelék felől elkezdjük feltekerni, majd teljesen feltekerjük. A többi tésztát is ugyanígy készítjük el.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lefedve addig kelesztjük, amíg a sütő be nem melegszik 180 °C-ra.
Felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőbe tesszük, majd 20-25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »