Pudingos kiflitekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 45 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 90 ml olaj
- ízlés szerint pici só
A töltelékhez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dl tej
- 2 csapott evőkanál keményítő
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3-4 evőkanál cukor
A lekenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót, az olajat, a maradék tejet és felfuttatott élesztőt.
Jól kidolgozzuk és folpackkal letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt 8 egyenlő gombócot formázva belőle, letakarjuk és még 10 percig kelesztjük.
Míg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. Egy edényben kikeverjük a tojássárgáját a keményítővel és 1 dl tejjel csomómentesre, majd apránként hozzáadjuk a maradék tejet, a vaníliás cukrot, majd felforraljuk és a cukor hozzáadásával besűrítjük.
Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk az egyik tésztát és az alsó felébe halmozzuk a pudingot. Kés segítségével bevagdossuk és a töltelék felől elkezdjük feltekerni, majd teljesen feltekerjük. A többi tésztát is ugyanígy készítjük el.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lefedve addig kelesztjük, amíg a sütő be nem melegszik 180 °C-ra.
Felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőbe tesszük, majd 20-25 perc alatt megsütjük.