Pudingos kiflitekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 45 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 90 ml olaj
- ízlés szerint pici só
A töltelékhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dl tej
- 2 csapott evőkanál keményítő
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3-4 evőkanál cukor
A lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót, az olajat, a maradék tejet és felfuttatott élesztőt.
Jól kidolgozzuk és folpackkal letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt 8 egyenlő gombócot formázva belőle, letakarjuk és még 10 percig kelesztjük.
Míg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. Egy edényben kikeverjük a tojássárgáját a keményítővel és 1 dl tejjel csomómentesre, majd apránként hozzáadjuk a maradék tejet, a vaníliás cukrot, majd felforraljuk és a cukor hozzáadásával besűrítjük.
Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk az egyik tésztát és az alsó felébe halmozzuk a pudingot. Kés segítségével bevagdossuk és a töltelék felől elkezdjük feltekerni, majd teljesen feltekerjük. A többi tésztát is ugyanígy készítjük el.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lefedve addig kelesztjük, amíg a sütő be nem melegszik 180 °C-ra.
Felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőbe tesszük, majd 20-25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »